HIBÁTLAN TESTED
Ez a heg egy friss műtét szakadéka,
időjárásváltozáskor majd
a létezés mezsgyéire emlékeztet.
Állad alatt körömnyi forradás:
mikor a létra meredekén megszédülve
elrántottak rémült kezek.
Egy elkapart himlőhólyag
magányos üregében izzadságcsepp,
köldöködtől egy ujjnyira.
Hibátlan tested hegy- és vízrajzának
feltérképezése közben
engedd meg,
hogy különös figyelemmel időzzem el rajtuk!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Az utolsó sziget, Versek 2000-bõl (Budapest, 2001)
Kiadó: Argumentum