Őrők talány
/Születésnapra húgomnak/
Elakad a hangom ma, s a szavaknak
Kibomlott virágcsokrai a számon
Dadognak,pedig ünnepre szánom
Hogy a csillagok honáig szárnyaljanak
Elmondom magamnak,ha fáj is százszor
Az ember még hitre, s égi lángra gyúl
Ajándék lesz minden év hatvanon túl
Ha nemcsak korát méri önmagához
Kutatva,firtatva,tűnődve, kérdve
Hogy élt itt e földön,s mit tett érte
S mi hajtja még szívét lázas hajnalon
Titok,ősköd rejtelmes fénye,árnya?
S ráébred:az élet örök talánya
Szeretni ÉLNI úgy, hogy belehaljon
2003 11 04
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.