Egyszer ha rágondolok...
ma jó meleg napsütésben
kezeddel túrtál ölelésbe
e szép szeptemberi napon
hallottam először bús őszi hangot
amott kápolnaharang szólt
mit unottan húzott
öreg viharvert harangozó
s bármily furcsa
a vizet kis rezdülés mozgatta
túlparton sellőnyi lány
átintette nekünk a délutánt
megkordult üres gyomrom
apróra vágott szalonnából
kenyérből ebédet rögtönöztél
s azt gondoltam a körülmény
jó lenne - ha többes számban mi
- nekünk így maradna
megokolni se kelljen soha
és egyszer ha rágondolok
rád nézve tudjam
íze zamata volt
ennek a dallamos
őszi hangulatnak
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.