legyen boldogtalan
ki boldog lenni szégyell
ki véget úgy vet
ahogy zsellér vet:
puszta kézzel
ki követ tesz az idő
kerekébe hogy az se előre
se hátra ne forogjon
az ne sorsára morogjon
ki nem ismer meg
jövésben menésben
törött küllő csillog
villog a szekérben
s a nő nőisége
sem végső állapot
csupán átmenet
mi jő még egek!
van e még megíratlan változat
talán ilyen a kárhozat?