Hosszú tél
Emelkedik a köd, mint bársonyfüggöny,
pedig csak sovány varjak szárnyain jön.
Az éhes karvaly verébhadat hajszol,
akár az éjszakát a fényes hajnal.
Véres seb az égen, felvirít a nap,
a felkelő szél ordít, visít, harap.
Rekedten nevet a jégcsaptorkú tél,
ahogy a hóvirág tavaszról mesél.
(örömünk izzó meleg kályhába bújva
vidáman földorombol újra meg újra
asztalunkon díszes teli virágváza
és az ajtónk jó erősen be van zárva)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Nemzedékek (Budapest, 1991)
Kiadó: Krúdy Gyula Irodalmi Kör