Kés alá feküdtem önként lelkem mélyéig hatolt a szike -Dr. Czelenk Ferenc adjunktus úrnak.
***A Levelek egy addiktológiáról ciklusból***
Vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen
a föld!
(Mécs László)
még ekkora elnézést a kifejezésért nagydarab sebész keze alá sosem feküdtem
pedig vágtak már térdembe fenekembe jó párszor szikét
hason fekve a műtő ágyon asztalt azért nem írok
mert mindig a boncasztal jut eszembe egy riportom felvétele során
a váci kórházban volt alkalmam élőben látni egyet
azon kezdtem el gondolkozni na költő most neked annyi
de éreztem a csodát precizitást míg egyenként fenekembe ültette
a tizenkét kapszulát naná hogy megkérdeztem
az adjunktus úrtól árulja már el nekem hogy mennyit rakott belém
e nagydarab sebész keze finoman simogatott
bár lelkem mélyéig hatolt a szike a műtét gyorsan és jól sikerült
semmi fájdalom félénkség mert közben a papköltő
Mécs Károly gyönyörű sorait mormoltam magamban
majd leszálltam a műtő ágyról szívem lelkem kitakarítva
minden felesleges limlomtól megköszöntem az adjunktus úrnak
és kollégáinak a munkát majd irány Surány
vagyis nyomás vissza az addiktológiára
Balassagyarmat. 2003. február 10.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: Üzenetek, vallomások, strófák (antológia) (Rétság, 2005)
Kiadó: Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár, Rétság