Éder mesternek ma nyugis napja van
Pumuklit már korán előhalászta az ágy alól
kifésülte a porcicákat a sűrű hajából
a libling pudlingját főzte neki
az asztalnál
csevegve kanalazgattak
majd öntözni mentek a kertbe
a fűben ott pöffeszkedett
egy óriási gumibéka
kitalálták hogy még ma leeresztik
Éder mester megkereste a segge alatt a dugót
Pumukli sikongatva ugrált a békuli hátán