Erzsike néni
A kilencven éves arcod nézem.
A bőr alatt a duzzadt ereket.
Segítek kilépkedni a kertbe.
Tartom remegő, vékony kezedet.
Régebben gonoszkodtál - így mondják.
Néni, öltél már embert?- kérdem meg.
Nevetve rám nézel, később halkan,
mosolyogva mondod, csak véletlen.
Ki kell téged a szobából hozni,
Jó a fény -ugye- ebben a korban.
A fényben ülsz a gangon. Az élet
péppé összetört orosz krémtorta.
Kívűlről fújod a Toldit még, de
agyad, s nyelved ma már életlen.
Szerelmes szeretnél lenni újra,
egyetlen egyszer még az életben.
Sóhajtasz, még egyszer.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.