Ad absurdum
Ancsinak, Aminak, Róznak,
meg azoknak, akiket kihagytam a felsorolásból
mintha ez volna éjjeli őrhelyem
fél három vagy már fél négy fele
állok a gyalogátkelőhelyen
zsibong az álnok térzene
a belváros egyre vizenyősebb
változik a környék halmaza
botladozva mint kit leküzd pár lőtt seb
vagy köldökzsinórját vonszolja haza
s eseményszámba megy minden úttest
és szemem kékje be- bevöröslik
de eljutok most még nagyon úgy fest
a Balzac utcától egész az Eötvösig
mert kitaposott ösvény a város betonja
és éberen tart mint egy hajléktalant
s szűkölő szukák vizeletnyoma
tájolja haza az ellustult kant
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom 49. évf. 9. szám,