A király csillaga
Élt egyszer egy király- mese, mese mátka
Nekeresd országnak fényes kapujába'.
Mégis: a kaputól innen egy arasszal,
ott lakott a király ősszel és tavasszal.
Kővirágok között szomorú tanyája.
pedig a sok csillag mind a palotája!
Pedig a sok felhők hej neki legeltek,
s égi népek neki szántottak vetettek.
A napja csak úgy telt, mindig ahogy szokott:
táltos lovaira szerszámot hozatott,
s napnyugtáig repült szárnyas paripákkal
mint a földi madár : ékes suhanással.
Ám egyszer talált egy szép messzi csillagot.
Mélykék volt mint a föld, nem látszott, hogy halott.
Áttért hát a király- mese mese mátka-
a hold ösvényéről az ég derekára.
Ott ahol a nap jár, ment arra az útra.
Bölcsen tekintgetett- mint kútba- a múltra.
Megállt egyre többször, lett mindig öregebb,
csak a csillag nem jött őhozzá közelebb.
Átkozta a király százszor is meg sírva
de a szép Pegazus nem fordult az vissza.
Mert káprázat volt, egy robbanás emléke,
hogy mesének, útnak sose legyen vége.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.