Az utazók sebessége
Még el sem mondtam mindent magamról
De már itt vagyok a végsőkig megnyúlt
lények között, akikfélrebillent
fejjel száguldanak
Már én sem érzem az erőfeszítést
A lendület valami kérlelhetetlen
Két pont között már irtózatosan
közömbös lettem
nem zuhannak és nem emelkednek
Nincsenek közelgő határok nekik
Nincsenek látható és láthatatlan dolgok
és rejtett összefüggések sem
Haladnak, csakis haladnak
A lendület valami kérlelhetetlen
És még ennyit sem lehetett elmondani
arról, aki lettem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A koboldkórus (Budapest, 1993)
Kiadó: JAK-Pesti Szalon