akár bontás nélkül is
nem szeretek összejövetelekre járni
nem szeretek az összejöveteleken idegenekkel koccintani
erőtérelemzésem szerint ganglionsejtjeim a retinám
jobb felső
mezőjébe sorolhatók
ezt a tényt abból merítem hogy a kordély peremén nem látni
az egyensúlyozó tölcsért ami dalra fakadt valahányszor a bolond-kocsi igézete alá került
az apaság méznyalás ahol egy felkészületlen
kolibri szolgáltatja a vámot
s a vándorszellem mindnyájunkat sújt
a vád kapuja mindenki számára tárva ott gördeszkákon
siklik az agyzsilipezés a lepattogzott vakolat pedig bakot tart
a kardigánnak
kotrógépek és jellemek cicomák nélküli asszonyok bennfentesek ti aztán nem méltányoljátok
hogy a berkes bátorság
fejjel előrefelé zuhan s hogy a tepertők fogata előállt
illúziók a vidékkel kapcsolatosan
bariton hangú madárút a távolság elkötelezettje
ami pont egy serpenyőt sercegtet
becsüld kellőképp a dárda-előzetesben pihegő fesztávolságát
s köpj a kapcsokra a robusztus gépezet
jelvényt akar húszhengeres kutyakölyökkel köpj a bőrirritációra mert a rőt elképzelések
a transzformátor lábvizében áztatják
a kimonóikat
köpj a lerázott vallásra mivel a gyémánt patakmeder beteges
krőzus-képzetei taccsra vágják
az identitást
és köpj a lázadás minden szintjére mert homokosak a tengerpartok
s mert nem szeretek gyülekezetekbe járni
és gyülekezetekben idegenekkel koccintani
ugyanis a kormos összetételű balerina s az utószinkronnal kiékelt
smaragd szüneteltetik a hangfalak működését
a hibernált hajcsavaró
letapadás elleni védelme megakadályozza
a szivattyút a dörmögésben
a dörmögés megszeppent áldomás s egy fa kérge alól búvik elő ijesztgetni a kirándulókat
akik a tornácokat leszúrják az erdőben
mit gondoltok mi van a bendőmben
településválasztó előrejelzés hakni fagyvédelmi funkció
lőtér komfort üzemmód s könnyen kezelhető rost
a csellók réme a deltatorkolat
cikkely s bekezdés világítja meg zárórája csontjait
a légoltalmi tanerők púpozva sorjáznak elő elhajlított patkója táborából.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-06-24 08:57:08
Utolsó módosítás ideje: 2024-06-24 08:57:08