Színkör (vers a látássérült gyermekekért)
Nekem zöldízű a tavasz,
sárgahangú minden nyár,
rőtillatú őszöm dombja
fehérléptű télre vár.
Neked piros – nekem kerek, illatos és édes,
neked sárga – nekem ragad, zamatos és lépes,
neked kék, de nekem csobog, hűvös íze selymes,
neked zöld, de nekem susog, dalol, zúg, vagy csendes.
neked barna – nekem poros, göröngyös és süpped,
neked fehér – nekem hideg, orrom hegyén ül meg.
Fekete szín? - neked-nekem egyet jelent, nem mást,
összeköt és körülölel - szinte látjuk egymást.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-01-15 10:24:28
Utolsó módosítás ideje: 2024-01-15 10:24:28