Apiarius
Kis üvegcsék sora polcainkon,
félig se mind, arany színekkel.
Kóstolható? Miféle kivonat
a vadvirágok ritka párlata?
Szorgoskodnak nők és férfiak,
tudósai ők az összes ízeinknek,
hogy megteljen élettel a test,
hogy télre is békések maradjunk.
Békésnek lenni annyi, enni adsz,
az éhezőnek, begyűjtött mézedet
nem habzsolod föl vágyad szerint,
és csakis a rablókat hessented el.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Holdkatlan, 2022.11.01
Kötetben: Egy naptár képeihezFeltöltés ideje: 2023-11-03 18:05:11
Utolsó módosítás ideje: 2023-11-03 18:05:11