áthallások
bölcsen szól ki tudja a Nap alatt új nincsen
s az átkok bizony fognak hetedíziglen
itt e földön nem teremnek meg a nemes magok
ugaron tengünk régóta mi magyarok
ismét itt van az ősz fűzfasípot fújva
sírnak a fák bősz szél súlya alatt meghajolva
villódzó égen ijesztő fények és árnyak
gondolat álmok riadtan messze szállnak
bezárt ablakok mögött milliónyi embersorsok
kinek csak kenyérre s van kinek másra is jut sok
de minek is a sok pénz és a pénzéhes barátok
ha tombol a természet bajt ugyanúgy hoz rájok
ki mint veti ágyát vagy ki mint vet úgy arat
egymás torkának esnek majd a pökhendi nagyurak
de nincsen abban öröm az ág is a szegényt húzza
a dúsgazdag végül mégiscsak megússza
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-09-26 23:49:30
Utolsó módosítás ideje: 2023-09-27 15:02:22