Április, idill
Sárga mező - kéklő ég:
virágölben mennyi méh,
keresgélnek, nem szúrnak,
szelíd szürkék, túl ifjak.
Békések a családok,
velük minden arányos,
jóllakott szellő legyez,
szusszannak az istenek.
Izgága, rettentő nagyok,
csak ne álmodjanak fagyot,
és ne teremtsenek halált,
ami majd bosszúért kiált!
Sajnos, az istenek feje
kegyetlenséggel van tele,
pusztuljon bármennyi méh,
az ő dolgukhoz semmiség.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Holdkatlan, 2022.04.04
Kötetben: Egy naptár képeihez (, 2022.12.15)
Feltöltés ideje: 2023-05-08 19:59:37
Utolsó módosítás ideje: 2023-05-08 19:59:37