Versben mondom el
Kedves Egyvalaki!
Mi lenne ha...
fenntartanád a jus murmurandit?
Azaz: a "népnek" ahhoz joga van,
hogy elégedetlenségének hangot adjon.
Te, nem a nép közé tartozol ezen az oldalon.
Ezzel, nem lázadást kívánok szítani,
mert elégedett vagyok a mostani vezetéssel.
Egyébként meg,
mint tudjuk,
emlékeztetlek azért,
hogy képtelenség olyat tenni,
ami mindenkinek tetsző.
Olyat kell tenni, ami a legjobb,
a legtöbbeknek.
A reakciódból ítélve,
óhatatlanul felvetődik bennem:
vajon elfogulatlan tudsz-e lenni,
meg nem nevezett következő versével,
vagy pl. az enyémmel kapcsolatban?
Egy meg nem nevezett helyen,
ezt a jelenséget, amit gyakorolsz,
úgy hívják, hogy "eset a poszton".
Tudom, fognak még fájni dolgok nekem itt, (is),
de valahogy kezdem magam otthonosan érezni.
"Pici igazságtalanság", persze, még nem a világ vége.
Van élet a múlik után is. De,
a vontatott élet-halál várás sokak számára elég idegesítő volt,
ahogy én észrevettem.
Jóllehet, kevesen adtak neki hangot.
A vérmérsékletünk sem egyforma, mint tudjuk.
A hangulati tónusaink is változnak,
jó esetben,
feltéve,
hogy nincsek beragadva a tolókapcsolói.
Mondjuk a düh,
vagy az ellenségesség szintjén,
egymás, vagy a "pórnép" iránt.
Leírtam, ha meghalunk is.
Aztán, majd lehet, bánom,
mint a kutya, aki hetet..
De, nem adtam fel a
jóbefolyás reményét.
Részemről, személy szerint, nincs veled bajom,
de úgy érzem szólnom kellett,
egy jelenséget látva.
Mintha egy, önmagát megnevezni nem akaró szólna,
egy tárva-nyitva Faq-ba.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-05-02 16:21:33
Utolsó módosítás ideje: 2023-05-03 10:50:31