Egy hideg téli reggelen
a szürke ködbe vész -
tudtam én, hogy így lesz,
de akkor is: Oly nehéz! -
a bakteriológia.
Amit tudtam elszállt,
már nincsen semmi sem,
mit hozzáfűzhetek
a baktériumnevek
hadához.
Egy pisztolyban öt golyó
és elhanyagolható
az esélyem.