Ki ég velem?
Ha szememen már dermedt fény,
kiben rejtőzik még remény?
Tüzet ki lop a Naptól, s lángja
beolvaszt-e a szivárványba?
Az Alföld virágzó rétjein
ki lesz ki utánad féltve int?
Ki rebeg érted csendesen
imát, hogy Isten szeressen?
Ha torkokat zár a sírás,
ki nyit utat, míg más sírt ás?
Ha szememen már dermedt fény,
kiben éled még szenvedély?
Ki lesz, ha kell tüzet fogva
velem égne a pokolba' ?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-03-07 20:02:16
Utolsó módosítás ideje: 2023-03-08 09:33:49