Ez nem vicc
A DOKK.HU balladája, két pillanatban, szerintem.
(készült 2018.10.17.-én és ma
aki kimaradt belőle, örüljön, mert nem volt sokk bele ő)
ha nem vagyunk egymás hasára
akkor hátára vagyunk
kell mórotz kell szokolay
kell pálóczi kell karaffa-i
kell Filip kell karácsonyi
beánk s kellene bátai kellene márk
aki a dokk történetében
a legnagyobb csodát
elismerést adta
ami csak adható
kellenek akik csendben várnak
hogy eljöjjön a ló a hátán a ő idejükkel
énekes madarak kalitba zártak
hangjuk csak ritkán hallható
bírják a-a-a létsűrűséget
a skatulyákba olvadót
kellene czé is, á meg a bé is
meg az a sok fel nem fogható
ja és kellene hogy
akik vannak el ne menjenek
mert ilyen hely még egy
nem lesz ilyen kerek mi bírja
edzésben tartani
egy jobb sorsra érdemes ennyire
kényszeres kevésszer marasztalt sereget
alagutat ástam
belebújtam onnan pofáztam ki-
betemettem
ki tudja én voltam zizi zaz az egy valaki
lettem föld alatti mint egy mozgalom
saját szemmel láttam milyen a lázam
mikor és hogyan huny szemet a hatalom
mely következetesebb mint a barom
most megyek a sínen jó az idő
tiszta a képem jó a levegőm
és szépek a kilátások is
mert vannak belátások
ha váltóhoz érek majd mesélek
nem sírok nem félek
azért csak megkérd’lek
jössz-e velem
valami készül valami térül
valami fordul s nem csak az ex librisen
valaki szédül valami kékül
tán megkeményül remélem
nem a szívem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-02-28 09:15:57
Utolsó módosítás ideje: 2023-02-28 09:45:55