Valaki...
valaki mindig elmegy
valaki mindig megszabadul
fájdalmaitól és itt hagyja
ezt a haldokló emberiséget
ilyenkor megszólal a lelkiismeret
sokakban s egy másodpercre
jobb lesz az is aki rossz volt
és felragyog az ég
minden szenvedő fölött
aztán a másodperc elillan
és itt maradunk
mindannyian
ebben a seollá tett
földi pokolban
és csak kenjük
csak kenjük egymás fejére
a szart
a szent olaj helyett
és mondjuk egymásra
az átkokat
az áldás helyett
aztán felkelünk mély álmunkból
és megdöbbenünk mert saját halálunk
sem lesz szebb sem értelmesebb
csak akkor mások fognak
egy másodpercre megjavulni
és másokban szólal majd meg
a lelkiismeret
tudjátok mit?
így van ez jól!
nem érdemel kegyelmet az
aki maga nem kegyelmez másnak
sem másnak sem önmagának
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-02-27 00:23:50
Utolsó módosítás ideje: 2023-02-27 00:24:32