csak ennyi kell
hiába az égre ívelő
merész
részekből szerkesztett egész
ideája
ha kinek–kinek gondja
rész
csak a szobor áll
ami félig van készen
lyuk a teremtésen
megkerülni sem átlépni
nincs hatalmad
de megpróbáltad-e
messzebbre
hűvös tapintattal
a helyére tolni
hiába még hiába
az arányok álmodott
harmóniája
csillagok geometriája
hiába
míg csak a szobor áll
addig a rend is csak festett
a szándék még
nem öltött testet
leheljetek hát lelket
a szoborba
a szobor áll
tükör
benne egy macska
szájában két egér
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-08-29 00:00:02
Utolsó módosítás ideje: 2022-08-29 00:00:02