Mama (reflexvers egy képre)
Elmerengek, nagymamámat látom,
ahogy hajszálai szöknek kendője alól,
az asztalnál lisztet szitál, én ülök az ágyon,
szappanos vizével kacsint a félretolt lavór.
Halkan csúszik a tepsi, túrós béles sárgul,
korhadt hárfaság pattog a tűz hevén,
füst gyerek kanyarog a kizuhant „ parázsbúl”,
de pirulását a bögrével nyakon öntöm én.
Kenyeret szelek, girbe-gurba egyenest,
majd vederbe mártom, a cukor máris ragad,
majszolom a mannát, mamám ölelni se rest,
de dolog az idő, és ő sántán is folyton szalad.
Sparhelt nyitja száját, parazsat nevet,
mikor átölelem drága nagymamót,
és a merengésnek hirtelen lett vége,
lepergett könnyeim közt keresem a szót.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-05-17 20:39:20
Utolsó módosítás ideje: 2022-05-17 20:39:20