Próbaterhelés
"PRÓBATERHELÉS"
Ma reggel olvastam ezt a címet,
egy naplóban.
Elcsenem.
A cím, így "megvan",
de a hozzá tartozó élmények
nincsenek.
Az így felgerjedt,
kettéhasított
energia- többlettel
próbálok,
kezdeni valamit,
jobb híján.
Szóval: "próbaterhelés".
Az elhúzódó ~,
tett engem tönkre.
Mert gyermekként,
úgy emlékszem,
nem tudtam sírni.
Elzáródott valami bennem.
Születésemnél fogva, újult erővel
várom a kegyelmet adó,
rehabilitáló halált.
De nem jól várom.
Mert nem jön.
Engem az ihlet már csak
a szülőfalumban talál meg.
Ha megtalál.
Persze jöhetne egy másfajta ihlet,
mint ahogy egyszer ---
de ahhoz
kényszerhelyzetbe kell magamat
hoznom.
Úgy vagyok az élettel,
mint az étellel,
Petifiam.
Persze, ha valaki szeretne,
s viszont szerethetném ---
Annak ára van.
Igen nagy ára.
Inkább,
nem kérek belőle.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-01-19 00:30:16
Utolsó módosítás ideje: 2022-01-19 13:50:48