s eltűnünk hír-telen
ha vakvágányra szaladt a jelen
oly mindegy hogy a váltó romlott el
vagy a jelzőfény hamis
a szerelvény előtt
elfogyott az út
vagy felszedték a sínt
nincs értelme megfújni a sípot
ha fehér kendőt lengetnek az érvek is
miközben kihűlt fészket ver le
egy pillantás alatt a vihar
még visszafelé szaladnának a fák
de nincs már ragaszkodás
mint gazdának a földhöz
a talpalatnyi más értelmet nyer:
az egy kereszt
egy csoportos jajdulás
néhány fáradt lépés
sete-suta kézfogás
s valahol a közeledben
észre sem veszed hogy
a dübörgést felváltó némaságban
egy lélek kér feloldozást
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-01-10 08:57:17
Utolsó módosítás ideje: 2022-01-10 09:11:01