az aszalt szilvás sült jutott eszembe
karácsonyi díszlet sosem szerettem
meg a sok kiszáradt mosoly
borral fellocsolva
idén más igya helyettem
maradhatnánk ennyiben
az igazságos lenne
aszalódik az idő is
egyre kevesebb fér meg nekem benne
gyertya lángjába ne nyúlj
a hiány jobban perzsel
legyen szent az ünnep
a sült meg töltve… szeretettel