Anya jól van (jól van, Anya!)
Anyám nem ígért könnyű álmot,
eggyel kevesebb, mit megszegett,
azt nem mondta el, ő mit látott,
elment hajókról mi integet.
Meg akart óvni naiv-bölcsen,
nem kellett volna, ez világos,
hogy éveim ne azzal töltsem,
próbára tegyem, mi vár most.
Szépen öregszik, szépen gyűrött,
ólmos tagok, de könnyű lélek
biztatja még pár békés évig,
követik hálás nemzedékek.
Szemében derű, megnyugodott,
asztalán végül habos torta.
Rajta a gyertyát én fújom el,
semmit nem ígért: betartotta.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-05-03 11:52:09
Utolsó módosítás ideje: 2021-05-03 11:52:09