Nyár
(1)
Madárraj riad. A fák lombja
a Nap árnyékán áthajol, és
eltelt időm mint félbehasadt
gyümölcs
szeleteire hull.
Tengelyén állsz a
visszavonhatatlanságnak.
A gömbölyű térben
a Szó mint túlérett
kalász meghajol,
és arany sugaraiban
a nyár izzása ég.
(2)
Zárt szemekkel
hallgatom a ritmikus
csöndet, dajkált dühöm
a gabona közt vékony hangon
felnevet, és élezett késével
fiókára vadász.
(3)
Az izzás szegélyén
maradok, határán mindannak,
amerre a Szó hangja
elér, és nézem, ahogy körülötted
a téren a nyár
mint törés végigfut.
Nem kell semmi tőled.
Árnyékom mellém ereszkedik,
csőréből kiejtve kemény
golyó koppan,
karmos lábát ráteszi,
és a szemembe néz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-10-05 19:55:05
Utolsó módosítás ideje: 2020-10-05 19:55:05