drága kenyér
ha a kenyeret harapjuk, az nem neki fáj
meg a zsíros felének úgy is mindegy
a félbe tört zsömlék és kiflivégek ideje lejárt
új korszakot alkot a szükség
a kutyák csontot szagolnak mindenütt
a macskák finomabbat, az ízlés is nagyÚr
régen a galambokat magokkal etettük
egy kígyónak is elég volt egy béka fejadagnak
hogy egyebek mit esznek, hittitok-
ne kotorássz mások tányérjain, ha nincs mit
bögréd van bádogból meg műanyag kanál a sónak
ízesíts-
lehet egy szebb kenyér világ jön
ha jönnek új érdekek, vagy szállítmányok
új világ kerekedik, mint a ropogós cipó..
ahogy a múlt penészes morzsácskáit
a falánk gyermekek újra csipegetni vélik
és a nyílt köztereken a sóska majd nekünk is zöldül
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-09-12 21:38:11
Utolsó módosítás ideje: 2020-09-12 21:38:11