Egy verébcsapat röpte / bal agyféltekés vers
Amennyire emlékszem, én mindig is voltam.
A dolgokra meg ráhagytam, hogy legyenek ha akarnak.
És tényleg lett cserebogár, meg kutya, meg porcelán csésze is.
És minden az enyém lett.
Persze előbb fel is kellett fedeznem. azokat.
A dolgoknak különös szokásaik vannak, főleg reggel.
Lopva, ímmel - ámmal állnak össze azzá amivé.
Fénypászmák inganak, a falak áttetszők, az asztal fiókázik,
a kutya ködpamacs, a szőnyeg hempereg,
míg oda nem nézek. Akkor minden a helyére kerül.
A szekrény polcosul, a csiga csigaszerű, a kanál merő,
a ló lókora, a fű pediglen rétesedik.
Viszont a spenótot tükörtojással, már előttem felfedezték mások.
Először nézték, mi az. Ha visszakacsint - tükör, ha nem - spenót.
Ez örömmel töltött el: nem vagyok egyedül!
Nem én vagyok fucsa, a világ különleges.
És egyszercsak rájöttem, mindenki úgy van mint én,
mert mindenki én van.
A gondolat egy verébcsapat röpte.
Unalmas napjaimon olyan vagyok
mint a verébcsapat a röpte nélkül.
Ebben lehet igazság.
Az igazságot keresem még, hátha.
Állítólag már felfedezték valahol.
Most vizsgálják.
Ha zöld - akkor spenót, ha visszakacsint -
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-07-06 22:36:14
Utolsó módosítás ideje: 2020-07-15 15:50:23