Amikor először láttam a tengert
kiürültek a kocsmák
az utcákról eltűnt
a morajló tömeg.
A tenger a lomha déli fényben
mint egy bolyhos
kiporolhatatlan szőnyeg
vagy régi szobám
málló tapétája.
Sirály szárnya alatt
türelmes vizek.
Megfiatalított és boldoggá tett
hogy sípcsontomon só
arcomon hűvös
homok pergett.