Fekete karácsony
A szürke ég alatt, a szürke földön
madárcsapat riog, karókra szállva.
Az ablakom fakó szemét bezárja,
üres szobám, akár a vaksi börtön.
Sötét idő, sötét a gondolat ma,
hogy várakozni kell, csak egyre várni.
Fehérbe forduló jöhetne, bármi,
csodának tartanám, ha isten adja.
A tompa hallgatásba burkolódzom,
de vérpiros sikoly szakítja széjjel.
Talán egy asszony épp világra hozza
a gyermekét, s az újszülöttet ódon
legenda lengi át. A csendes éjjel
telik regékkel, és se vége-hossza.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-03-09 15:22:49
Utolsó módosítás ideje: 2020-03-14 19:04:23