Szerelmes, de nem fiatal
Mesélj egy kicsit a szerelemről!
S én holdfény pupillákkal hallgatom
szavad. Nem szakítlak félbe. Nem kérdek,
nem ásítok, csak meg-megszidlak kedves
némán, vakságodat mosolyogva.
Mesélj kérlek a szerelemről!
Fejemet kézfejemre hajtom, s
mintha csak te lennél! Fáradtan
könyöklök a durva asztalon abban
bízva, hogy sokáig beszélsz.
Mesélj nekem a szerelemről!
Akárcsak kettőnkről mesélnél!
Úgy, mint én teszem majd egyszer,
messze a jövőben, mikor áldott
unokánk megfogant, és megérti,
nagyapja tudós,
nagyapja már nem
a régi bolondos
mesélő. Szerelmes,
de nem fiatal.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-11-14 10:53:13
Utolsó módosítás ideje: 2019-11-14 16:09:24