Nem rózsa
Nekem nem kell, hogy rajtam meghatódjál,
lennék inkább bármi, mint számodra oltár.
Vérző szívedtől az Isten megőrizzen,
nem kell az öröklét, ne először érezd.
Hogy igazid lennék, hát az, bocs, de téves.
Vegyél mély levegőt, a lábadat vakard meg,
ami most velünk van, ismételhetetlen,
de lehetnék más is, s lehetne más velem.
Ki ne ejtsd a szádon, hogy 'úgy, ahogy vagyok',
mert az van, hogy neked én vagyok a legjobb,
ha letagadom, akkor is válaszol a testem,
szeress pátosz nélkül, vagy ne szeress sehogysem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-10-23 10:29:09
Utolsó módosítás ideje: 2019-10-23 10:33:08