Kocsmai körkép (x)
Az élet vize borrá vált. Istent hazaküldtük.
Mózes nyolcnál abbahagyta a számolást.
A Delilákról mállik a szépség, s bár Noé
még keresi a párját, nem bennem találja
meg. Én továbbra is Jézussal sugdolózom
egy újabb korsó forralt bor fölött. Talán
még kellek neki! Sámson haja a vécédeszka
alá szorult, miközben könnyíteni próbált
magán. Egy irgalmas szamaritánus próbálja
épp kiszabadítani. Jónás röhög. Már nem
csak ő vicc tárgya ezentúl. József meg épp
kerüli a szemkontaktust a testvéreivel.
Megint összekaptak valamin. De a szabály,
az szabály! Kamerával őrzött intézmény,
semmi bunyó! Dávid Góliáttal csocsózik.
Éva meg csak sír, hogy „Ádám, hol vagy?”
Néhányan prófétának hiszik magukat egy
pár feles után. Hírvivőként járnak fel s alá.
Evangéliumokat írogatnak, Márk, Máté,
Tamás meg a többiek. Ireneusz meg mosolyog.
Összenéz Péterrel nevetve, hogy úgyis
ő dönti majd el, mi kerül kinyilváníttatásra.
Johanna is szenved. A többi Annával együtt
szalmaszálba kapaszkodva látják a jövőt.
De ők legalább még látják! Én meg csak
iszom. Mosolygok rendületlenül Jézusra,
miközben észre sem veszem, hogy ő csak
Máriáról beszél. Egy pillanatra elhomályosodik
a tekintete. Isten felől kérdez, majd szomorúan
lehajtva fejét utánamegy. Nem követem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-07-25 09:51:11
Utolsó módosítás ideje: 2019-07-25 09:51:11