Perszeapu
vasárnap reggelenként anyu
kiklopfolta a rántotthúsnak valót
apu meg időnként anyut
egyszer amikor kiléptem a konyhába
földig csorgott a vér anyu orrából
és visszazavart a szobámba tanulni
öcsémmel akkor jöttünk rá
hogyha imádkozunk egy idő után
mindketten megnyugszanak
vörösborszag lebegett a lakásban
esténként és tántorgó jóéjtpuszival
indultunk aludni
persze apunak is mint némely munkásőrnek
volt cb rádiója de nem jutott eszünkbe
rendőrt hívni
a rák folyami állat lételeme a víz
vagy legalább egy beteg
emberi szervezet
minden este imádkoztunk szabadulásért
de ők sokkal hangosabbak voltak
mert már egyre ritkábban tudtak megnyugodni
a lakótelepen valószínüleg mindenki
ismert minket
a rák biológiai szövetekbe való betörési képesség
idővel a szervezet nem tudja a sejtosztódást
szabályozni
egyszer rendőrt hívtunk mégis
bár nem tehetett semmit
anyu a nagyi az öcsém és én
tartottuk az ajtót
persze apu így is beszakította
később súlyos mutáció jött létre apu
pajzsmirigyében
halála előtt az intenzív osztályon
mondtam neki hogy imádkoznék érte
de ő nem akarta
a temetésen kevesen voltak
és csak a másik nagyi sírt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: (Zsolt, )
Feltöltés ideje: 2019-07-07 16:11:00
Utolsó módosítás ideje: 2019-07-07 17:18:12