Magyar földön
Szülőföldem édes hazám,
Utcáidat jártam.
Isten tudja csak senki más,
Milyen nagyon vágytam.
Nekem muzsikált a tücsök
Holdvilágos éjen,
Fényesebb volt minden csillag
Odafenn az égen.
Gyönyörködtem titkon, a Hold
Ezüst sugarában,
Békés, csöndes, nyári estén,
Öcsém udvarában.
Nem számoltam a napokat,
Csak, hogy múljon hagytam.
Minden édes pillanatot,
Tarisznyámba raktam.
Mindenfelé került bele,
Amerre csak jártam.
Napról-napra nehezebb lett,
Mégsem nyomta vállam.
Induláskor, már tele volt.
Benne sok szép emlék,
Hét lakattal őrzi szívem,
Minden egyes percét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-07-01 08:57:17
Utolsó módosítás ideje: 2019-07-01 08:57:17