ANDANTE, ANDANTE
Katinak
Távoli hegedűszó leszel,
rózsafák énekes panasza,
egymásra zuhant évszázadok
diszkréten (f)ellobbanó sikoltása
a legutolsó vacsora alatt,
sed hoc non est corpus meum!
Most még csak andante, andante,
hibiszkusz-délelőttünk
elsőcsókos fogadalma
rügyező, metszetlen ének,
titkon lüktető igézet:
ketyegünk a Káoszban,
ketyeg bennünk a Káosz
accelerando:
DE SEMMI BIG BANG;
meg sem feszítem
teremtő csönded opálos hártyáját,
síkosodó szivárvány-húrjaid
föl nem vérzik becéző ujjaimat.
Hisz még csak andante, andante,
semmi Stradivari, semmi Paganini.
Kis kacsa fürdik – bádoglavórban.
De ha már távoli hegedűszó leszel,
diszkréten ellobbanó sikoltás,
sosemvolt falaid leomlott emlékét
akkor is virrasztják lángjaim
mindétiglen:
Ich liebe dich sehr, Kati!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Dies irae (Budapest, 2019)
Kiadó: Arany Sólyom Kulturális Misszió
Feltöltés ideje: 2019-05-31 08:46:34
Utolsó módosítás ideje: 2019-06-02 20:03:24