Kis szívzörej
Már nem kérem, őrizd sejtjeidben
bőrödre rajzolt szerelemköreim.
Minek?
Kioltottad a fáklyát.
Hónapokig gyűrtem
kiszáradt számba az ételt,
s nyeltem íztelen,
egy falat mégis fenn akadt.
Tudtam, csak vesződik az ember
meddő az akarat,
ha gúzsba kötve kucorog
nyirkos ágyában a magány.
Az élet kint marad,
redőny lehúz.
Pislogó villanykörte szemek
sunyin tapadtak bögrém falán
elszédült zsíros tejkarikára,
s a komódon heverő könyv lapjai
sápadtak megszégyenülve.
Voltam, vagyok…
Kis szívzörej…
Doktor Úr! Ez kinőhető?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-05-24 11:17:46
Utolsó módosítás ideje: 2019-05-24 11:17:46