Báránymese
Kisbárányok virágokat rágcsálnak,
az aludttej a szájukra rászárad.
Jön a juhász integetve, s szavára:
a kis juhnyáj önként megy a karámba.
Számolgatja, dicsérgeti a nyájat,
jobb birkákat nem kívánhat magának.
Tapsikolnak, ugrándozva bégetnek.
Örülnek a hosszú s dicső életnek.
Összebújva elalszanak, s álmukban:
A jó juhász megtölti a vályúkat.
Így lesz ez már mindörökké bégetik,
míg a birka a gazdáját élteti.
(Megy a juhász integet az ebadta,
azt mondják az egész nyáját eladta.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-02-18 00:17:03
Utolsó módosítás ideje: 2019-02-18 00:17:03