El kéne tenni
a mostból a jót,
dunsztosüvegbe,
kis tartósítót
szórni a tetejére,
sokáig elálljon,
hogy ha majd felbontom
egyenesen szálljon
belém és az ízéből
vegyek levegőt,
lelket öntsön belém
a béke-befőtt.
Csupasz spájz-polcon
egyelőre árván
sorakozik
az alkalomra várván,
amikor az üvegbe zárt
pillanat jelene
lehet épp
a majdani mostok ereje.