Duma György
A tigrisek dala
Enyém e szép vadon,
s vele minden jószág,
gyengét gyilkolok csak,
nagy bennem a jóság.
Tágul mind előlem,
kinek ina reszket,
hogyha harcba szállna,
már előre vesztett.
Bundámon a sok csík,
magasztos, dicső jel.
Gyűlölöm, ki tüntet
bizarr pettyeivel.
Odúm körbeszarom,
vackom így jelölöm,
más beste itt nem kell,
ha jönne, megölöm.
Örülj, sorsod ismert,
várd repesve karmom!
Magad tárd fel torkod,
ne kelljen akarnom!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-10-14 23:16:58 Utolsó módosítás ideje: 2018-10-14 23:16:58
|
|
|