Semmire sem alkalmas vers
Már csak a régi dolgok. Régbeaszfaltozott utak porát hordja körbe az emlékezet.
Vizet forralok pokol tüzén. Nem tudni, mit motyoghatok.
Errefelé csak a kavicsos és terméketlen földek.
Kövér nyájak nem legelésznek.
Kövek alatt ritkás fűcsomó.
Érkező vonatok képzetével bódítom magam
és nyelek konzekvens-nagyokat a savanyú ködből,
mint aki tudja jól, lomhán, de keringenek
a ledegradált égitestek, és egykedvében
véget nem érőt nyújtózik maga is
az átmeneti égbolt alatt.
Élek.
Valaminek a hiányára gondolok mindig
és a cselekvés kényszere
mely természetemmel ellenkezik
arra késztet
hogy amnéziás állapotban végezzem be
félbemaradt teremtményeimet.
Tudnom kellett volna róluk csakhogy
az összefüggések elvesző hajszálérhálózatok
és megbolydult keringésemben a felülírt vázlatok
működésbe léptek.
Nem kérek a sajnálatból.
Kegyelemre van szükségem.
Ez most egy ilyen időszak. És csak a szél zúgása,
hogy a szerelem, a szerelem egy vesztes játszma...
Északra mennék, ahol hideg van
és nálam kitartóbban vonyítanak.
Olcsó rigmusokat költök, és nem félek megőrülni.
A sík felületek kétes tükröződéseit fürkészem, kereszthuzatban,
nem létező terekbe meredten álmodom mindazt, mi nem lehetek
mert minden megvalósulás igaztalan.
Aki voltam az leszek végül és úgy érek oda hogy közben
sehol sem vagyok mindettől mert ez egy teljességgel ártalmatlan pillanat,
amelyben semmit sem gondolok el. Ez most, ez volt
az öröklét.
De mit érjek magammal?
Nem vagyok szabad. Fajtámmal csak szükségből tartok. Éhen dögleni
méltóbb volna.
Roppant függőségben, olcsó szatellit módjára bolyongtam eddig
és most tisztes alanyt keresek tisztességtelen
szándékaimnak.
Egyetlen pontot rajzolhatok a porba hogy elhordja a szél
míg forgok képzelt tengelyem körül és emlékezzem
ki magam kárhozom és ekként többet adnék a kelleténél mégis
a dolgok látszatának -
a dolgok látszanak, és ez feledhetetlen. A szavak
semmire sem alkalmasak. Rettentő dolgokat gondolok el és szépeket
írok róluk. A röpke jelentéktelenségek mögött a legsúlyosabb könnyelműségek
barázdái húzódnak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-10-12 00:20:47
Utolsó módosítás ideje: 2018-10-12 00:20:47