Gödör
Lent vagyok már, lent az alján.
Sarkait igazgatom.
Visszahulló göröngyöknek
surrogását hallgatom.
Fény ide már alig csurog,
- ferde sugártörmelék...
Mély, nyugodt csend és félhomály.
Ennyi most már éppen elég.
Míg agyagból párnát vetek,
csendben hulló szópihék -
...legjobb apa...leghűbb barát... -
szállingóznak szerteszét.
Hát, úgy tűnik, vége. Ennyi.
Szemeimet lecsukom.
Békén várom másfél méter
vastag végső paplanom.
2000 február 24
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.