Lehetek örökké?
Milyen lehet most Odesszában?
Lehet-e már korcsolyázni a tengeren?
Hány anya rohan elszabadult
babakocsija után a lépcsőn lefele?
A Patyomkin hány matróza kérte
át magát az Auróra cirkálóra?
És hány némafilm surrogását fedte el
a mozikban zongorázó gyermek Sosztakovics?
Van-e még patika, ahol elfogadják
Csehov doktor receptjét? És Asztrovét?
Lehetek térdre omló ikonod?
Örökké fénylő hómeződ?
Legszebbik trojkád kocsisa?
Baltát a kabátom alá rejtve felülhetek a bakra?
Engem szegény Yorick Yorickovics Nyezvanovnak
hívnak, csak elfelejtettem mondani.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Székelyföld, 2017. 09.
Kötetben: Tejút nappal (Budapest, 2017)
Kiadó: Magyar Napló
Feltöltés ideje: 2018-08-30 11:49:21
Utolsó módosítás ideje: 2018-08-30 11:49:21