ábelarcú Káin
elmerülnék én most mint aki bágyadt
újszülöttje lett ennek a világnak
anyamellű apaszagú ágyon
talán ősi lelkem megtalálom
de ábelarcú kainokra lelek
kik előttem és utánam is lesznek
belőlük támadt csonka arcom
mi nekik volt nekem is az harcom
látni bennünk az ősi telhetetlent
az állatszagú ördögi kegyetlent
mert gyűlöl szívem sokszor gyilkol váddal
ugyanaz az indulat lakik itt bent
amivel Ábel kezére Káin lehelt
s feloldást nem nyerek csak Messiással
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-08-15 22:28:56
Utolsó módosítás ideje: 2018-08-15 22:28:56