Áttelepítve
anyai kéz
magyar vagy szír
férfi vagy nő
félmilliós árnyjáték
lámpakarika a bogarak körül
kezükben kifordított pohár
még virradat sincs
és máshol vannak
csak az ablakban
táncoló Hold
tűnik olyannak
mintha a szívére
szorítaná a kezét
és gondolna az utazóra
nemzetközi gyors
tilos itt a piros hol a piros
megálmodott háztetők
emlékgőzmozdony fütyül
s a bekormozott ablakon
szellemalakként táncolnak
gyerekkoruknak fénylő
patyolattisztaságai
gyorsuló szamárinduló
gyakorlózongorán
felszállni megszállni kiszállni
s az utolsó mozzanatban is
ott rikoltozik bennük egy
a tavát vesztett sirály
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-08-13 19:26:02
Utolsó módosítás ideje: 2018-08-13 19:26:02