Néha még álmodok (2-jav)
néha álmodok egy kisfiúról, ki a petróleum lámpa
fényében nézi anyját ahogy nyughatatlan
kezében a varrótű forog s ölti a szegénységet
a tiszta ruhákra,
vékony nyugalom arcán, mi könnyen törik
darabokra, ha üres a lábas a sparhelt
platniján, ám nevet mindig, ha ránéz
a hallgatag fiúra,
álomcsend minden éjszaka, fátyolként
suhan a csillagfény a hajnal-harmatos
kert felett, hol apostoli üzenetként hangzik
a fiú esti imája
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-08-06 16:44:46
Utolsó módosítás ideje: 2018-08-06 16:44:46