Mohón aratsz halál,
szájad ma félig rágott életet zabál.
Tegnap még ott ül asztalánál,
aztán rácsap, mérgében picit ágál,
és siet haza, hogy holnap kezdje újra,
emberek és akták közé bújva.
Azt mondják, megpattant egy ér.
Pikk-pakk, élőnek lenni ennyit --.