Ünnepre virradón (jav.)
Fényesen, kevélyen tolonganak a csillagok
az éji égen. Kis sakálok üvöltenek, reszketnek
attól, Kit óhajtva várunk. Lampionok, girlandok
fénye alatt roskad a város, léptek kopognak.
A templomi kupola alatt szárny nő a vállakon.
Szelíden, hófehéren lépked az Úr, elül az üvöltés.
Pásztorbotjával halkan kopogtat a házak ajtaján.
Korai még. Egy város széli jászolba tér, kisdeddé
alázni magát az emberformájú óriások előtt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-05-22 09:46:31
Utolsó módosítás ideje: 2018-05-22 09:46:31